Бившият руски детектив Сергей Хаджикурбанов, който беше осъден за убийството през

...
Бившият руски детектив Сергей Хаджикурбанов, който беше осъден за убийството през
Коментари Харесай

Путин помилва осъдения за убийството на журналистката Анна Политковская

Бившият съветски детектив Сергей Хаджикурбанов, който беше наказан за убийството през 2006 година на разследващата журналистка Анна Политковская, беше опрощение, заяви неговият юрист пред Агенция Франс Прес.

„ Като войник от специфичните елементи той беше поканен да подпише контракт за участие в специфичната военна интервенция в Украйна. Когато договорът изтече, той беше опрощение с декрет на президента “, сподели неговият юрист Алексей Михалчик.

На 7 октомври 2006 година съветската журналистка беше застреляна в асансьора на жилищния си блок в центъра на Москва. Тя беше известна с опозицията си против спор в Чечения и с рецензиите си към Путин.

Политковская е създател на няколко книги за чеченските войни, както и за Русия на Путин, и получава редица интернационалните награди за работата си.

Делото за убийството на журналистката завърши през 20214. Чеченският гражданин Рустам Махмудов беше приет за отговорен по обвиняване, че е стрелял по журналистката на входа на постройката, в която живеела, а Лом-Али Гайтукаев - чичо на Махмудов - беше наказан като уредник на убийството. Бившият милиционер Сергей Хаджикурбанов бе наказан да прекара 20 години в наказателна колония, а присъдите на Ибрахим и Джабраил Махмудови (братя на причинителя Рустам) са, надлежно, 12 и 14 години отнемане от независимост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР